Bloemkoolcurry kikkererwten spinazie

Romige bloemkoolcurry met kikkererwten en spinazie

Weinig tijd, maar wél zin in iets voedzaams en hartigs? Deze romige bloemkoolcurry is plantaardig, eiwitrijk en zit boordevol vezels. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets gezonds wil eten, maar geen zin hebt in gedoe. Bonus: hij is kindvriendelijk (mild van smaak) én mealprep-proof!

Bloemkoolcurry kikkererwten spinazie

Romige bloemkoolcurry met kikkererwten en spinazie

Deze romige bloemkoolcurry is plantaardig, eiwitrijk en zit boordevol vezels.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 400 gram kikkererwten afgespoeld
  • 200 gram verse spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • Sap van ½ limoen
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: verse koriander (volkoren) naanbrood of zilvervliesrijst

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de knoflook, gember en specerijen toe en bak kort mee tot het begint te geuren.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de bloemkool beetgaar is.
  • Voeg de kikkererwten en spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.
  • Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Serveer met rijst of naan en eventueel wat verse koriander.

Notities

💡 Variatietips:
  • Voeg zoete aardappel of wortel toe voor een extra bite.
  • Vervang spinazie door boerenkool of paksoi.
  • Voeg chilivlokken toe voor wat meer pit.
Scroll naar boven