Chia pudding mango

Chia pudding met mango: een gezond toetje in een handomdraai!

Op zoek naar een gezond toetje dat snel klaar is en ook nog eens superlekker? Deze chia pudding met mango is precies wat je nodig hebt! Met slechts een paar simpele ingrediënten en minimale inspanning maak je een dessert dat niet alleen verantwoord is, maar ook nog eens vol zit met vezels en vitamines. Perfect om van tevoren te maken, zodat je altijd een gezond en smaakvol toetje bij de hand hebt. Ideaal voor ontbijt, dessert of een tussendoortje! Geniet ervan 😋

Chia pudding mango

Chia pudding met mango

Dit toetje is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit en zit boordevol voedingsstoffen. Perfect om van tevoren te maken en (een paar dagen) in de koelkast te bewaren!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 2 uur
Gang Nagerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • 2 glaasjes

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels chiazaad
  • 250 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
  • 1 rijpe mango
  • 1 theelepel honing of ahornsiroop (optioneel, voor zoetheid)
  • Eventueel: kokosrasp of muntblaadjes voor garnering

Instructies
 

  • Verdeel de chiazaad en amandelmelk direct over de glaasjes of schaaltjes waarin je het dessert gaat serveren. Roer goed door en laat het minimaal 2 uur (of overnight) in de koelkast opstijven. Roer na 30 minuten nog een keer om klontjes te voorkomen.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer de helft van de mango tot een gladde puree. Snijd de andere helft in kleine stukjes voor de topping.
  • Voeg vlak voor het serveren een laagje mango puree toe aan de chia pudding en garneer met de mango stukjes.
  • Sprenkel eventueel een beetje honing of ahornsiroop erover en garneer met kokosrasp of muntblaadjes voor een extra touch.

Notities

Bewaartips:

  • Chia pudding zonder fruit: Je kunt de chia pudding (zonder fruit) tot 5 dagen in de koelkast bewaren, mits hij luchtdicht is afgesloten.
  • Chia pudding met fruit: Als je het toetje al helemaal afgemaakt hebt (dus met fruit erin), is het het lekkerst binnen 1 tot 2 dagen, omdat fruit sneller zijn textuur en smaak verliest.
  • Serving tip: Voeg vers fruit pas toe vlak voor het serveren om het fris te houden. Roer de chia pudding even door als hij een dag of langer heeft gestaan, omdat het chiazaad soms naar de bodem zakt.
 

Variatietips:

  • Vervang de mango door ander fruit zoals aardbeien, banaan of bosvruchten.
  • Voeg een schepje yoghurt of kokosyoghurt toe voor een romigere textuur.
  • Maak het dessert van tevoren klaar, zodat het goed kan opstijven.
 
Veel plezier met maken en genieten! 🥭✨
Trefwoord Makkelijk
Scroll naar boven