Ga terug
Bloemkoolcurry kikkererwten spinazie

Romige bloemkoolcurry met kikkererwten en spinazie

Deze romige bloemkoolcurry is plantaardig, eiwitrijk en zit boordevol vezels.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 400 gram kikkererwten afgespoeld
  • 200 gram verse spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • Sap van ½ limoen
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: verse koriander (volkoren) naanbrood of zilvervliesrijst

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de knoflook, gember en specerijen toe en bak kort mee tot het begint te geuren.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de bloemkool beetgaar is.
  • Voeg de kikkererwten en spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.
  • Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Serveer met rijst of naan en eventueel wat verse koriander.

Notities

💡 Variatietips:
  • Voeg zoete aardappel of wortel toe voor een extra bite.
  • Vervang spinazie door boerenkool of paksoi.
  • Voeg chilivlokken toe voor wat meer pit.
QR Code linking back to recipe