Salade kip, avocado en champignons

Voedzame salade met kip, avocado en champignons

Snel, voedzaam en vullend – deze salade is alles wat je nodig hebt op een drukke dag. Binnen 15 minuten staat-ie op tafel, bomvol gezonde ingrediënten die je energie geven én je smaakpapillen verwennen. De combinatie van malse kip, romige avocado en gebakken champignons maakt dit tot een echte favoriet.

Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd, en ook perfect om mee te nemen naar je werk. Met deze salade zorg je goed voor jezelf, zonder gedoe.

Salade kip, avocado en champignons

Voedzame salade met kip, avocado en champignons

Voedzame salade met kip, avocado en champignons – een snelle, gezonde maaltijd boordevol smaak. Binnen 15 minuten op tafel!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Salade
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 2 handen veldsla
  • 1 rijpe avocado
  • 10 cherry tomaatjes
  • 200 gram kipfilet
  • 100 gram champignons
  • snufje peper en zout
  • Optioneel: een kneepje citroensap of een klein scheutje olijfolie als dressing

Instructies
 

  • Verdeel de veldsla over twee diepe borden of kommen.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Verdeel dit over de sla.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een beetje olie goudbruin en gaar. Voeg halverwege de champignons toe en bak mee tot ze zacht zijn en lichtbruin kleuren.
  • Leg de warme kip en champignons op de salade.
  • Strooi er naar smaak wat peper en zout over. Eventueel kun je nog een kneepje citroensap of een drupje extra vierge olijfolie toevoegen voor een frisse touch.

Notities

Waarom deze salade zo goed bij een gezonde leefstijl past

  • Eiwitrijke kip ondersteunt spierherstel en verzadiging
  • Avocado zit vol gezonde vetten, vezels en antioxidanten
  • Veldsla is een bron van vitamine C, foliumzuur en ijzer
  • Champignons leveren B-vitamines en umami (smaak!) zonder extra calorieën
  • Tomaatjes zijn rijk aan lycopeen, een krachtige antioxidant
 

Tip:

Wil je deze salade meal preppen? Laat de warme kip dan eerst goed afkoelen voordat je ‘m toevoegt en bewaar de avocado apart tot je gaat eten (tegen het verkleuren).
Scroll naar boven