Salade gerookte kip

Salade met gerookte kip, mozzarella en crunchy zonnebloempitten

Soms heb je gewoon trek in iets lichts, voedzaams én smaakvols. Deze salade met gerookte kip is daar de perfecte kandidaat voor. Hij zit bomvol eiwitten, gezonde vetten én knapperige pitten. Ideaal als snelle lunch of lichte avondmaaltijd. En het beste? Je staat binnen 10 minuten weer met een gevulde maag én een goed gevoel verder te gaan met je dag.

De combinatie van romige mozzarella, sappige tomaat, zachte gerookte kipfilet en die knapperige zonnebloempitten is verrassend lekker. Voeg er een flinke scheut goede olijfolie aan toe, wat peper en zout… en je hebt een kleine traktatie in een kom.

Salade gerookte kip

Salade met gerookte kip, mozzarella en crunchy zonnebloempitten

Frisse salade met gerookte kip, mozzarella en zonnebloempitten – een gezonde, snelle maaltijd boordevol smaak en goede voedingsstoffen.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 2 handen gemengde sla
  • 125 gram mini-mozzarella of 1 bol, in plakjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 1 à 2 eetlepels zonnebloempitten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verdeel de gemengde sla over twee borden of kommen.
  • Halveer de cherrytomaatjes en snijd de mozzarella (indien nodig) in plakjes. Leg ze, samen met de plakjes gerookte kipfilet, op de sla.
  • Strooi de zonnebloempitten over de salade en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met wat peper en eventueel een snufje zout.

Notities

Waarom deze salade zo goed voor je is

  • Gerookte kipfilet is mager en eiwitrijk: goed voor je spierherstel en een verzadigd gevoel
  • Mozzarella levert calcium en eiwitten – plus: hij maakt elke salade romiger 😋
  • Zonnebloempitten zijn kleine krachtpatsers vol vitamine E, magnesium en gezonde vetten
  • Tomaat bevat lycopeen, een antioxidant die je cellen beschermt
  • Gemengde sla voegt vezels en bladgroen toe voor extra micronutriënten
 

Tip:

Deze salade is ook perfect om mee te nemen naar werk of studie. Bewaar de olijfolie apart en voeg die vlak voor het eten toe.
Scroll naar boven